Ervaringen tijdens een 1-op-1 schrijfsessie

Zelluf doen!

Veel ondernemers schrijven graag zelf aan hun inhoudelijke pagina’s op een website.

Soms roepen ze mijn hulp daarbij in, niet om teksten te schrijven. Dat willen ze zo graag zelf doen en dat moedig ik zelfs aan. Wel  vragen ze mij met hun mee te kijken.

En daar ontstaat de winst. Want samen weet je meer dan één. Jij iets meer over jouw product, jouw dienst, jouw werkwijze en jouw onderneming. Ik iets meer over tekst&taal en hoe je tekst gebruiken kunt voor de ontvanger.

Ik kijk dan ook vooral vanuit het perspectief van de lezer. Hoe komt iets over, wat ervaar ik bij jouw tekst.

Plus ik laat lichten schijnen op hoe het ook kan en waarom dat effectiever is. Hoe iets meer aandacht krijgt of dichterbij jouw lezer of ontvanger komt.

 

Spelen met taal

Spelen met taal noem ik dat.Dat vind ik altijd heel speciaal. Elke opdracht maakt mij een dankbaar mens, het voelt gewoon fijn om te mogen helpen om bij de juiste tekst, woorden, zinnen en dus de boodschap te komen.

 

Een-op-een schrijfsessie

 

Tijdens een 1-op-1 schrijfsessie geef ik feedback, tune in op een boodschap die ik lees en stel vragen aan de ander. Om tot inzicht en de juiste boodschap te komen. Wat wil je overbrengen? Wat wil je dat de ander onthoud als hij of zij even ”vluchtig’ op jouw site rondstruint. Want dat is wat bezoekers doen, even naar binnen en dan weer naar buiten gaan. Zoals je even een winkel binnenloopt in een dorp of de winkelstraat in een grote stad. Even snuffelen, wat is hier allemaal te koop. En soms ben je al weer snel de winkel uit, tenminste zo werkt dat bij mij. Wat wil je dat de bezoeker onthouden heeft als hij weer uit jouw winkel wegloopt. Jouw website noem ik dan even de winkel.

Feedback, tips en zaken-ter-overdenking dat zijn de dingen die langskomen als ik 1-op-1 aandacht besteed aan andermans teksten. Altijd een waanzinnig gave ervaring. Mijn kennis en expertise deel ik dan en de ander heeft er echt wat aan. Plus ik mag me voor even verdiepen in andermans koopwaar. Hoe leuk is dat? Ik vind het heerlijk, doe niets liever dan. En de ander? Die is ALTIJD blij met de tips en de feedback, die direct toepasbaar zijn. En met het inzicht in hoe het werkt met taal en een boodschap overbrengen via letters, woorden, zinnen……. een verhaal.

Mag ik ook jouw sparringpartner zijn?

Ik kom graag met je in contact om jouw wensen te bespreken. Bel me gerust, dat is FOR FREE. 🙂