SEO Bloggen met plezier

“SEO Bloggen met plezier? Kan dat? “

“Ja, hoor, dat bestaat! “

Heb je de nodige blogs geschreven, maar wil je graag nog beter gevonden worden met je blogs? Wil je scoren op de zoekwoorden die voor jouw business belangrijk zijn? SEO-proof schrijven dus, maar wel creatief en ‘eigen’ blijven? Deze workshop is een combinatie van bloggen – met plezier!- en een praktische en  toepasbare SEO introductie. Deze verdieping in je blog toepassen geeft direct resultaat: een nieuw SEO-proof blog.

 

SEO-Bloggen-met-plezier-sfeerbeeld-400x268

 

 

 

 

 

 

 

Al een tijdje geef ik workshops Bloggen en Schrijven met Plezier. Ochtenden waarin veel inspiratie en creativiteit lost komt en waarin ondernemers met een concept blog of een blog dat bijna af is naar huis gaan. Super tof. Naast dat de deelnemers enthousiast zijn en met plezier aan de slag gaan, geniet ik zelf enorm van deze schrijfmomenten. Zo’n rijkdom als je luistert naar wat er vanuit jezelf geschreven dient te worden en zo waardevol om daar feedback op te krijgen. Daarmee kom je verder, dat merk ik telkens weer uit de reacties van de deelnemers. Sinds kort voeg ik daar – voor hen die dat willen – in samenwerking met Monique van Dam van Marketing Energy, een snufje SEO aan toe.

Het basisconcept vormt het uitgangspunt op deze ochtend. Geïnspireerd een blog schrijven in een rustige setting met andere ondernemers en schrijvers. Maar deze keer op basis van nieuwe kennis over SEO, helder uiteengezet door Monique van Dam. Wij doen vooraf een kleine zoekwoordenanalyse voor elke deelnemer en daar gaat een ieder deze ochtend mee aan de slag. We laten ervaren dat SEO geen creativiteitskiller hoeft te zijn, maar juist een inspiratiebron is. Na de toegepaste theorie, zetten we met een paar schrijfoefeningen ons creatieve brein ‘aan’. En gaan we vol inspiratie een SEO sterke blog schrijven. Met plezier!

SEO Blog tips

SEO staat voor Search Engine Optimization oftewel zoekmachines optimalisatie. Door op een doordachte manier je teksten op te bouwen rondom zoekwoordcombinaties, kun je beter gevonden worden door je klanten. Voor ondernemers geldt bij SEO echter vaak ‘onbekend maakt onbemind’. Herken je dit?

“Ik heb weleens van SEO gehoord, maar hoe dan precies?”

“Als ik aan SEO denk, heb ik geen zin meer om te bloggen”

seo-bloggen-met-plezier-foto-23-maart-2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daar willen wij graag wat aan doen. Op een heldere en toegankelijke manier belichten we SEO en geven we praktische SEO blog tips. De volgende punten komen onder andere aan bod bij het SEO bloggen:

 

  • Waar zijn jouw klanten naar op zoek? Vraag het ze eventueel. Let op: mensen typen steeds langere ‘zoekwoorden’ in bij Google. Italiaans restaurant in de buurt
  • Welke synoniemen kunnen klanten daarvoor ook gebruiken als ze een antwoord zoeken? Italiaans restaurant dichtbij
  • Kies één of twee van die woorden of woordcombinaties en geef daar duidelijk antwoord op in je blog. Welk antwoord of welke oplossing heb je? Vertel over je expertise en maak het persoonlijk.
  • Zorg ervoor dat Google ook kan ‘lezen’ waar je tekst over gaat en dat jij het beste antwoord op dit onderwerp geeft. Dan scoor je beter.

 

Geïnspireerd schrijven

Schrijfoefeningen zorgen ervoor dat iedereen in een goede schrijfmodus komt. We creëren daarvoor een rustige setting. Misschien wisselen we wat schrijfresultaten met elkaar uit. Als iedereen in the mood is, beginnen we aan het schrijven van de blogs. Ieder voor zich. De voor of door jou  gekozen zoekwoorden gebruik je als kapstok. De tekst schrijf je zoals je normaal ook zou doen. De gegeven tips pas je zoveel mogelijk toe. Als je tevreden bent, doen we nog een SEO check.

SEO check

In de SEO tool die we gebruiken kun je jouw blog finetunen en zien hoe deze scoort in de zoekmachine. Zo maken we de resultaten direct zichtbaar. Verrassend en leuk om te zien en wie weet krijg je direct weer inspiratie voor een volgende blog!

Wie zijn wij?

petra-steffens-trainer-seo-bloggen-met-plezier-workshop-200x200

Petra Steffens is gek op spelen met tekst&taal en moedigt anderen graag aan het plezier in het schrijven op te zoeken. ‘Als je het voor jezelf leuk maakt worden je teksten smeuïger = lekkerder om te lezen dus.’ Door aandacht en tijd te maken voor het schrijven gaat de schrijfmodus al gauw aan. Stilstaan bij woorden en zinnen brengt nieuwe creaties tot stand. Via diverse schrijfoefeningen boort Petra de creativiteit aan en kun je de pen lekker zijn werk laten doen. Wedden dat er iets bruikbaars tussen zit. Plezier en inspiratie verzekerd!

 

 

 

 

 

monique-van-dam-profielfoto-bilancia-marketing-energy-linkedin-4-200x200

Monique van Dam is al jaren bezig met tekst en beeld op websites als interim content manager en webredacteur. Daarnaast is ze enthousiast over de toegevoegde waarde van SEO voor communicatie teams, zelfstandige professionals en tekstschrijvers. ‘Als je weet waar mensen op zoeken, is het leuk om daar een goed antwoord op te geven.’ Monique laat op een luchtige manier zien hoe iets schijnbaar technisch als zoekmachine optimalisatie, heel praktisch is in te zetten. SEO bloggen wordt een stuk gemakkelijker.

 

 

 

 

 

Wil jij  SEO bloggen met plezier? Meld je aan voor deze workshop via  info@www.petrasteffens.nl

De workshop is in principe van 9.00 tot 13.00 (aankomst vanaf half negen)

De prijs voor deze workshop bedraagt Euro 97,- (ex BTW) per persoon.
Het maximum aantal deelnemers is 8. We plannen een datum bij voldoende deelnemers of als je een groep aanmeldt. In overleg is er van alles mogelijk.

Aanmelden mag op info@www.petrasteffens.nl  of bel 06 21 27 36 35

Wij heten je alvast van harte welkom!