De laarzen uit, de paden in

Gemiddelde leestijd: 1 minuut

het_is_lente

 

21 februari begon het. ‘We zijn er bijna’ sprak ik tegen mezelf. Ik, die liefhebber van lange dagen, lekker licht, kleurige lente en warme zon. Ik begon met tellen achtentwintig, zevenentwintig, zesentwintig, vijfentwintig, vierentwintig, drieëntwintig, tweeëntwintig. Zucht, eenentwintig, twintig, negentien, achttien, zeventien. De streepjes op de koelkast lieten zien dat het niet lang meer zou duren. Zestien, vijftien, veertien, dertien. En toen stopte ik! Bam.

Tellen was niet meer nodig. Zij was er al. Of beter nog; zij is er! Eigenlijk al een paar dagen maar ja voor de zekerheid wachtte ik toch nog even af. Zou het nog omslaan? ‘Het kan hè,’ zeiden mensen tegen mij. ‘We hebben wel eens sneeuw gehad in maart.’ Dan glimlachte ik heel even. Een maand geleden had ik daar nog wel heel erg veel zin in. Schaatsen, sleetje rijden, moonboots aan. Lekker die kou tegen mijn gezicht. Maar na vandaag, ben ik daar vanaf! Ik voel haar, ik ruik haar, ik proef haar en ik zie haar. Geen twijfel meer mogelijk.

‘Het is LENTE!’ En ik ben blij.

De laarzen uit, de paden in. Proeven & toeren, geuren & kleuren, weg met het zeuren. Ik schreeuw het van de daken: ‘Geniet, giechel, kriebel en wiebel. Spring is in the air.’

3 Reacties

  1. Geweldig stuk Petra en heel herkenbaar. Ook ik heb de dagen afgeteld. Laat die Lente maar komen!

  2. Leuk, Petra! Het lentegevoel spat er aan alle kanten vanaf!

  3. Jaaaaa heerlijk Petra……het ging mij ook niet snel genoeg……ik heb de winter weggegeken, ook al is het niet echt winter geweest. En nu genieten van al dat moois dat de lente ons brengt 🙂

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen over Petra Steffens

'Petra is fijn om mee samen te werken, ze raakt de juiste snaar, kan goed luisteren en stelt vooral de juiste vragen. Dat vertaalt zich in teksten waarin mijn verhaal op de juiste manier verteld wordt.'

Annette Brueren

'Je bent in staat om goed te luisteren en door te vragen om de kern van de boodschap te begrijpen. Ik herken mijzelf goed in de teksten en de over MIJ pagina.'

Audry Fransen

'Petra helpt mij met het nóg beter leesbaar maken van mijn blogs. En dat is erg fijn, want ze geeft me tips hoe ik zinnen beter kan formuleren. Meestal neem ik de tips één op één over omdat ik inmiddels vertrouwen heb in haar creativiteit met taal.'

Pauline Houwling

'Super fijn Petra, heel heel erg blij mee. De teksten zijn af en dankzij jou helemaal passend bij mij en mijn onderneming!'

Toesja Klein