Teksten voor je website

Teksten voor je website. Een must, dat weet je. Een website moet gevuld zijn. Niet te lang, niet te kort. Maar hoe pak je het aan? Besteed je het uit of doe je het zelf?

Teksten schrijven vergt tijd en aandacht

Eerst maar eens zelf proberen, denk je nog. Nadenken over je boodschap, je doelgroep en jouw diensten. Dat blijkt nog een heleboel werk te zijn, valt dat even tegen. En dan nog dat stuk over jezelf. ‘Oef, wat vertel ik en wat laat ik weg?’ Je wéét dat het allemaal belangrijk is, maar potverdorie wat een tijd gaat eraan op. Je bent veel liever bezig met je echte werk.

Wat het jou brengt

Wat zeggen anderen?

‘Super fijn Petra, heel heel erg blij mee. De teksten zijn af en dankzij jou helemaal passend bij mij en mijn onderneming!’TOESJA

‘Ik ben heel blij met de teksten die Petra Steffens voor mijn website geschreven heeft. Petra is fijn om mee samen te werken, ze raakt de juiste snaar, kan goed luisteren en stelt vooral de juiste vragen. Dat vertaalt zich in teksten waarin mijn verhaal op de juiste manier verteld wordt.”ANNETTE

‘Bedankt voor je aanpassingen, ziet er super uit!! En fijn je feedback. Het ziet er goed uit, ben er erg enthousiast over!!’WIL

‘Mooi om te zien hoe jouw tekst altijd weer vriendelijker is en meer uitnodigt dan mijn opzet. Verder heel fijn over mijn schouder meegekeken.’SUZANNE

‘Mooi Petra, HEEL MOOI en duidelijk. Ik ben er heel blij mee! Ik ga het onveranderd overnemen.’SIGRID

‘Heel erg bedankt voor het goede werk. We zijn er erg blij mee. Superfijn om met jou te werken Petra. ????’GINIE

Wil je weten wat jij gaat zeggen? Klik dan hieronder de tabjes open.

Zijn de teksten al klaar?

De tijd verstrijkt. De webbouwer verwacht je teksten of jij wenst dat die website nou eindelijk eens klaar is. ‘Oh ja, die teksten, die moet ik verdorie nog schrijven.’ Je blokkeert als je start of hebt geen tijd. Een writer’s block? Je hebt heus al wat geschreven, maar het is nog niet goed of te veel of er mist misschien nog iets. Je verdwaalt in je eigen tekst en voelt je er onzeker over. Als je eerlijk bent weet je dat je aan het uitstellen bent en maar blijft verbeteren en aanpassen. En ondertussen belanden de teksten onder op je stapel.

Wat jij nodig hebt is iemand die onbevangen en met een frisse blik naar jouw teksten kijkt. Zelf zie je het gewoon niet meer.

Stel je voor…

Je eerste kladversies stuur je naar iemand die je vertrouwt. Die persoon kijkt ze na en geeft je praktische feedback. Als diegene tekstspecialist is, is het helemaal waardevol. Dat geeft jou je vertrouwen weer terug. Je mag even afstand nemen. Je krijgt nieuwe input of toffe suggesties. Een verdiepende vraag. Opeens kijk je héél anders naar je teksten en voel je dat er beweging in komt. Dit gaat de goede kant op.

Die persoon zou ik kunnen zijn. Ik doe niets liever dan jou helpen met waardevolle, authentieke en krachtige teksten, die lekker leesbaar zijn voor je lezer.

Waarom ik?

Vele teksten mocht ik tegen het licht houden. Míjn licht, omdat ik weet wat jouw doelgroep nodig heeft. Op een leuke en respectvolle manier bemoei ik me ermee. Ik breng enthousiasme, plezier en nieuwsgierigheid. Zo ervaar jij weer vertrouwen in je eigen kunnen en scherpen we samen de teksten aan tot krachtige teksten. Samen maken we dat eens goed voor elkaar zodat jouw boodschap de wereld in – of nee, het web op – mag.

Stel dat ik die persoon ben, dan pakken we dit zo aan.

Teksten voor jou schrijven of nog toffer: sámen met jou. Jij stuurt mij wat je al hebt en ik vraag je het hemd van het lijf zodat ik waardevolle informatie verzamel die er toe doet voor op je website. Daar waar klanten jou vinden en waar je jouw zichtbaarheid vergroot. Het wordt een samenspel van schrijven, zodat jouw eigenheid in de teksten voelbaar is, tezamen met relevante informatie voor jouw doelgroep. Je vertrouwt jouw teksten aan mij toe en krijgt ze met waardevolle toevoegingen, suggestie en tips terug. Of je krijgt goede, scherpe vragen die je de juiste richting insturen om je teksten nóg krachtiger te maken. Ik doe dat altijd met respect voor jouw keuzes; jij neemt over wat voor jou goed voelt.

Dit levert het jou op.

Oké, komt ie. Het geeft je instant een GIA. Een Gia? Ja >>> je komt Gigantisch in Actie.

Je ontvangt aanmoediging, krijgt er vertrouwen in en YES, deze tekstprofessional helpt je op weg. Vol vertrouwen en met plezier pak je de boel op en kom je bij de finish. Die teksten zijn klaar voor op je website. Jouw teksten weerspiegelen jou en je werk. Ze nodigen uit, zijn goed leesbaar en worden onthouden.

Met deze teksten leren lezers een vleugje van jou kennen, want de teksten zijn authentiek en bevatten jouw stempel. En het mooie van dit alles is dat je werkt aan je zichtbaarheid en klanten jou goed kunnen vinden. Dat je meer klanten krijgt, reken daar maar vast op!

Nog even concreet. Je ontvangt:
  • lekker leesbare teksten;
  • jouw boodschap vertaald in goede teksten;
  • structuur en overzicht;
  • een steun in je rug;
  • energie in je teksten;
  • een stok achter de deur;
  • zichtbaarheid en gevonden worden op het web.

Jouw investering

In alle gevallen lees ik jouw teksten en geef daarop feedback, tips en suggesties voor. Ook stel ik vragen en (her)schrijf mogelijk sommige delen . Ik denk mee, ik lees mee, ik voel mee en verplaats mij in jouw ideale klant. Samen bouwen we aan de teksten zodat ze helemaal passen bij jou en goed leesbaar zijn voor je ideale klanten. We starten altijd vooraf met een informatie uitwisseling.

Je kunt ook bij mij terecht voor: blogs, nieuwsbrieven, interviews voor bedrijfsverhalen, flyers, magazines en veel meer.

Anderen over Petra Steffens

'Petra is fijn om mee samen te werken, ze raakt de juiste snaar, kan goed luisteren en stelt vooral de juiste vragen. Dat vertaalt zich in teksten waarin mijn verhaal op de juiste manier verteld wordt.'

Annette Brueren

'Je bent in staat om goed te luisteren en door te vragen om de kern van de boodschap te begrijpen. Ik herken mijzelf goed in de teksten en de over MIJ pagina.'

Audry Fransen

'Petra helpt mij met het nóg beter leesbaar maken van mijn blogs. En dat is erg fijn, want ze geeft me tips hoe ik zinnen beter kan formuleren. Meestal neem ik de tips één op één over omdat ik inmiddels vertrouwen heb in haar creativiteit met taal.'

Pauline Houwling

'Super fijn Petra, heel heel erg blij mee. De teksten zijn af en dankzij jou helemaal passend bij mij en mijn onderneming!'

Toesja Klein

⬅︎ Bekijk Petra Steffens

Enthousiast, nieuwsgierig tot op het bot, iemand die zich altijd volledig inleeft, chaoot, goede luisteraar en selfmade tekstschrijfster. Ik doe wat ik het liefste doe en waar ik blij van word: spelen met letters, woorden en zinnen. Net zolang experimenteren totdat het goed en lekker leesbaar is of een mooie creatie oplevert.

Lees de laatste blogs