Schrijfdrempels en hoe je er vanaf komt.

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Schrijfdrempels en hoe je er vanaf komt.

Van schrijfdrempels geen last. Je zit achter je laptop, opent een leeg blad in Word of pakt je notitieblok erbij. Een eerste woord of thema verschijnt boven aan je vel papier of in het document dat je voor je ziet op het scherm. En dan? Start je in flow met schrijven. De woorden vloeien uit je pen, je vertelt op papier wat je vertellen wilt. Na het schrijven sla je het document op, met datum. En als je met de pen geschreven hebt type je de boel even in, weet je meteen hoeveel woorden je hebt. Met de structuur heb je je nog niet bezig gehouden. Typefouten of onjuiste zinnen? Daar heb je nog niet op gelet. Helemaal nog niet nodig. Komt later wel, denk je. Eerst maar eens ruimte geven aan opschrijven wat je belangrijk vindt om te delen. Dat is het begin.

Schrijfdrempels, wacht even

Gaat het bij jou zo? Zoals in bovenstaande situatie? Uit betrouwbare bron weet ik dat het bij best veel ondernemers (nog) niet zo gaat. Terwijl het wat mij betreft altijd-zo-mag-gaan. Omdat het zo goed werkt! Lekker in flow uit je pen laten rollen wat er komen wil. Ook-al-lijkt-het-in-jouw-ogen-nog-nergens-over-te-gaan.

In flow schrijven

Ik geloof dat er altijd iets bruikbaars is. Uit dat wat je vanuit flow opgeschreven hebt. En ik zal eerlijk  zijn. Ook ik ben nog regelmatig verrast als ik in flow aan het schrijven ben (want ik doe altijd mee als ik ondernemers in mijn training heb). Juist! als ik denk dat het nergens over gaat, is het fantastisch wat ik geschreven heb. Echt. Puur. En dus zo ontzettend waardevol. Ik lees de tekst bijvoorbeeld hardop voor of later terug voor mezelf. Dan proef ik de sfeer, de energie en voel ik dat het gaat over wat ik belangrijk vind. Daar bij blijven is altijd fijn, want het past bij mij. Bij wie ik ben. En laten we dan nog even eerlijk zijn. Die persoon die ik ben is er altijd, dus daar moet ik het mee doen. En dat geldt voor jou ook. Haha.

Zonder schrijfdrempels schrijven,  word je blij van.
Schrijven in flow, word je blij van.

Het grappige is …

dat die geschreven woorden vanuit energie en flow ook zo gevoeld worden bij mijn publiek. Want met die post of blog vanuit-flow-geschreven, bereik ik de meeste mensen. Ik laat ze iets voelen terwijl ze het lezen. En daar gaat het  9 van de 10 keer om. Dat je een gevoel brengt, of achterlaat. Mooi, toch. Vind jij dat ook?

Schrijfdrempels

Zit jij er nog niet zo bij zoals ik schrijf in bovenstaande situatie? Dan heb je wat schrijfdrempels die je in de weg zitten. Schrijfdrempels die je wel kunt nemen, daar ben ik van overtuigd. En ik kan je dat leren? Voilà, het is gezegd. Deze blog is volledig vanuit flow ontstaan. Hoe leest dit voor jou?

schrijfdrempels en hoe je er vanaf komt

Kortom

Wil jij leren om jouw schrijfdrempels te overwinnen? Binnenkort begin ik iets nieuws >>>> een training waarmee ik je leer om van die schrijfdrempel(s) af te komen. Dat je makkelijker en moeitelozer een post schrijft voor de sociale media of een blog voor op je website. Zodat je beter zichtbaar wordt, klanten je makkelijker vinden en jij ze meer en goed kan helpen. En je daarmee ook nog eens meer geld gaat verdienen. Want het draait écht om zichtbaar zijn met wat je doet, hoe je het doet, waarom je het doet en wat anderen er aan hebben om met jou samen te werken. Dat is waarom je ondernemer bent, toch. Om anderen te helpen. En jij kan dat dus ook leren. Van mij. Interesse? Laat het me weten, dan houd ik je op de hoogte. Eerst wat schrijftips ontvangen kan ook. Of mijn Eboekie met directe tips voor lekker leesbare teksten met een tikkeltje structuur.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen over Petra Steffens

'Petra is fijn om mee samen te werken, ze raakt de juiste snaar, kan goed luisteren en stelt vooral de juiste vragen. Dat vertaalt zich in teksten waarin mijn verhaal op de juiste manier verteld wordt.'

Annette Brueren

'Je bent in staat om goed te luisteren en door te vragen om de kern van de boodschap te begrijpen. Ik herken mijzelf goed in de teksten en de over MIJ pagina.'

Audry Fransen

'Petra helpt mij met het nóg beter leesbaar maken van mijn blogs. En dat is erg fijn, want ze geeft me tips hoe ik zinnen beter kan formuleren. Meestal neem ik de tips één op één over omdat ik inmiddels vertrouwen heb in haar creativiteit met taal.'

Pauline Houwling

'Super fijn Petra, heel heel erg blij mee. De teksten zijn af en dankzij jou helemaal passend bij mij en mijn onderneming!'

Toesja Klein