Enthousiast, nieuwsgierig tot op het bot, iemand die zich altijd volledig inleeft, chaoot, goede luisteraar en selfmade tekstschrijfster. Ik doe wat ik het liefste doe en waar ik blij van word: spelen met letters, woorden en zinnen. Net zolang experimenteren totdat het goed en lekker leesbaar is of een mooie creatie oplevert.

Mijn talent voor schrijven ontdekte ik een jaar of tien geleden, in een tijd dat teksten op internet steeds belangrijker werden. Teksten moesten pittiger, korter, levendiger. De afdeling marketing en communicatie was mijn werkplek. Prutsen met die teksten vond ik heerlijk, ik bleek een goede neus te hebben voor goed en lekker leesbaar maken. Theatergezelschappen in Gelderland interviewen deed ik in mijn vrije tijd; een feestje om te doen. Ik schreef er prachtige verhalen over voor het Theatermagazine dat mij op pad stuurde. Dat jasje van redacteur zat me als gegoten.

En zo kwam het dat ik meer met schrijven én interviewen bezig ging. Mensen zichtbaar maken via hun authentieke verhaal werd mijn missie. Mijn eerste Petra tekst&taal opdracht paste perfect: een portrettenboek met vrijwilligersverhalen  in opdracht van de Vrijwilligers Centrale Arnhem. Onmiskenbaar trots was ik , op mezelf en op de mensen. Als een kind was ik zo blij. Waardevolle mensen in onze samenleving interviewen en deze portretteren op schrift. 

Portretten schrijven ben ik blijven doen, al werden dat meer ondernemersverhalen en ondernemersprofielen. En ik ontwikkelde mij verder in het schrijfwerk; webteksten schrijven, teksten SEOproof maken, over mij pagina’s maken en LinkedIn profielen. Doordat ik merkte dat vooral ondernemers ook graag zelf kun kennis willen delen en opschrijven ben ik sinds 2017 ook schrijfcoach en begeleid ik anderen in het schrijven. En dat is nog leuker dan zelf schrijven merk ik. Samen bouwen aan tekst is pret voor tien.

Petra in beeld & geluid

Wat kan ik voor jou betekenen?

In opdracht

Teksten voor websites, blogs, nieuwsbrieven, interviews voor bedrijfsverhalen, flyers, magazines en veel meer.

l

1-op-1

Schrijfcoaching bij het schrijven van een boek, blog of een andere tekst: Jij bepaalt, ik stimuleer en geef je feedback.

In groepen

Schrijfsessies voor een flinke dosis stimulans in het schrijven. In een groep steek je elkaar aan met het schrijfvirus.

Wat zeggen anderen?

Petra heeft mij geholpen met het schrijven van de teksten voor mijn website. Na een interview en een aantal aanvullende gesprekken, heeft zij mijn verhaal op een mooie wijze omschreven en zo een goed beeld kunnen geven van mijn passie. Sissy Verbeek van Natuurlijk Thuis

Ik vond het een fijne sessie met veel praktische informatie. Veelal ook praktisch genoeg om ter plekke aan te kunnen passen waardoor er kruisbestuiving plaats vond. Ik heb het als ZEER WAARDEVOL ervaren en zou het anderen zeker aanraden. Eli te Winkel van For Effect

Petra luistert goed in het snelkokerproces en weet de essentie van mijn drives en ondernemerschap goed te vertalen naar tekst. Ze schrijft snel en stelt rake vragen. Door op deze wijze met Petra dit schrijfproces te doorlopen bereik ik sneller resultaat en is het schrijven ook een leukere uitdaging dan voorheen. Gerrit Woerts van De Verhelderaar

Fijne “bijwerking” is dat ik door te schrijven over mijn ervaringen en mijn werk zelf een helderder beeld kreeg van wat mij drijft en hoe ik graag werk. De strippenkaart is voor mij een stok achter de deur om tijd vrij te maken om te bloggen. Bloggen met plezier heeft mij nieuwe contacten, mooie blogs en mooie reacties opgeleverd. En de belofte wordt waargemaakt: ik blog met plezier en vertrouwen!

In teksten is Petra ‘altijd’ op zoek naar de persoon achter de ondernemer. Als dat volgens haar beter kan, zal ze je ook stimuleren voor die passages een andere formulering te vinden. Persoonlijk houd ik daar wel van. Je gaat met andere ogen naar je eigen teksten kijken en het spelen met andere formuleringen vergroot ook weer mijn eigen woordenschat. Petra is zeker voor mijzelf de eerste keus voor het sparren en brainstormen over teksten. Gerard Buijze van Foxserv

Petra zorgt voor een rustige omgeving en laat met korte oefeningen de creativiteit en inspiratie stromen. Ze kan goed meedenken en geeft waardevolle feedback en praktische tips. De medecursisten geven na het voorlezen van een blog een sneak preview op hoe lezers kunnen reageren.

Als visueel denker is het schrijven van promotieteksten niet mijn natuurlijke talent. Daar laat ik me graag bij helpen om uit-en afstel van dit werk te voorkomen. Bijzonder goede ervaring heb ik met Petra Steffens. Samen hebben we ,gezeten achter de pc, mijn website teksten doorgenomen. Petra wijzigde direct de grammaticale en stijlfouten in mijn teksten. En in direct overleg met mij heeft Petra de tekst aangepast en aangevuld om de tekst wervend te maken.

Mijn webteksten zijn helemaal mij, hoorde ik van diverse contacten. Dus dat is mooi! Lucienne de Bie van Bie-Organized

Mooi stuk heb je geschreven. Complimenten dat je in de `chaos` iets geweldigs hebt kunnen maken.
Stanley Neyndorff van GIC Consultancy

Petra leerde me in een 1-op-1 sessie dat schrijven niet alleen gaat over het moment van het op papier zetten, maar vooral over het proces dat daar aan vooraf gaat. Wat wil je overbrengen? Wat vind je van jezelf en je onderneming? Kun je onbevangen en vrij schrijven? Petra zet je aan het denken en schrikt er niet voor terug de vinger op de zere plek te leggen. Ik ontving concrete inspiratie voor blogs en vlogs plus praktische handvatten. Welke dingen horen wel en niet thuis in je verhaal? Hoe prikkel je de lezer? Belangrijkste inzicht: je krijgt nooit een verhaal op papier als je jezelf constant veroordeelt. Petra, bedankt. Alexandra Maris

´Petra heeft me geholpen met een stukje voor het Gemeentenieuws. Wat heerlijk, iemand die je helpt met het vertellen van je verhaal. Aanrader´.  Nathali Nijman van De Stiksteek.

Een greep uit mijn werk

Lees de nieuwste blogs

Structuur in tekst helpt jouw lezer ♥

Structuur in tekst helpt jouw lezer ♥

Structuur in tekst is handig voor de lezer. Dat wat jij schrijft, schrijf je voor je lezer. Jouw doelgroep. Hem of haar wil je graag iets...