Aangenaam, Petra Steffens!

Enthousiast, nieuwsgierig tot op het bot, iemand die zich altijd volledig inleeft, chaoot, goede luisteraar en selfmade tekstschrijfster. Ik doe wat ik het liefste doe en waar ik blij van word: spelen met letters, woorden en zinnen. Net zolang experimenteren totdat het goed en lekker leesbaar is of een mooie creatie oplevert.

Mijn talent voor schrijven ontdekte ik een jaar of tien geleden, in een tijd dat teksten op internet steeds belangrijker werden. Teksten moesten pittiger, korter, levendiger. De afdeling marketing en communicatie was mijn werkplek.

Prutsen met die teksten vond ik heerlijk, ik bleek een goede neus te hebben voor goed en lekker leesbaar maken. Theatergezelschappen in Gelderland interviewen deed ik in mijn vrije tijd; een feestje om te doen. Ik schreef er prachtige verhalen over voor het Theatermagazine dat mij op pad stuurde. Dat jasje van redacteur zat me als gegoten.

Bekijk nog een filmpje

En zo kwam het dat ik meer met schrijven én interviewen bezig ging. Mensen zichtbaar maken via hun authentieke verhaal werd mijn missie. Mijn eerste Petra tekst&taal opdracht paste perfect: een portrettenboek met vrijwilligersverhalen in opdracht van de Vrijwilligers Centrale Arnhem. Onmiskenbaar trots was ik, op mezelf en op de mensen. Als een kind was ik zo blij. Waardevolle mensen in onze samenleving interviewen en deze portretteren op schrift.

Portretten schrijven ben ik blijven doen, al werden dat meer ondernemersverhalen en ondernemersprofielen. En ik ontwikkelde mij verder in het schrijfwerk; webteksten schrijven, teksten SEOproof maken, over mij pagina’s maken en LinkedIn profielen. Doordat ik merkte dat vooral ondernemers ook graag zelf kun kennis willen delen en opschrijven ben ik sinds 2017 ook schrijfcoach en begeleid ik anderen in het schrijven. En dat is nog leuker dan zelf schrijven merk ik. Samen bouwen aan tekst is pret voor tien.

Anderen over Petra Steffens

'Petra is fijn om mee samen te werken, ze raakt de juiste snaar, kan goed luisteren en stelt vooral de juiste vragen. Dat vertaalt zich in teksten waarin mijn verhaal op de juiste manier verteld wordt.'

Annette Brueren

'Je bent in staat om goed te luisteren en door te vragen om de kern van de boodschap te begrijpen. Ik herken mijzelf goed in de teksten en de over MIJ pagina.'

Audry Fransen

'Petra helpt mij met het nóg beter leesbaar maken van mijn blogs. En dat is erg fijn, want ze geeft me tips hoe ik zinnen beter kan formuleren. Meestal neem ik de tips één op één over omdat ik inmiddels vertrouwen heb in haar creativiteit met taal.'

Pauline Houwling

'Super fijn Petra, heel heel erg blij mee. De teksten zijn af en dankzij jou helemaal passend bij mij en mijn onderneming!'

Toesja Klein

Wat is er allemaal mogelijk?*

Website teksten

Een website moet gevuld zijn. Niet te lang, niet te kort. Maar hoe pak je het aan? Besteed je het uit of doe je het zelf?

OVERMIJ pagina

Je wilt iets vertellen over jezelf – voor de welbekende OVERMIJ pagina op je website. Want die is belangrijk. Dat weet je.

Blogservice

Eerste hulp bij tekstblokkades, een writersblock of andere ongemakken als het om het schrijven van teksten gaat.

In groepen

Schrijfsessies voor een flinke dosis stimulans in het schrijven. In een groep steek je elkaar aan met het schrijfvirus. Kom je ook?

* Naast het bovenstaande kun je ook bij mij terecht voor: nieuwsbrieven, interviews voor bedrijfsverhalen, flyers, magazines en veel meer.

Lees de laatste blogs