Aangenaam, Petra Steffens!

Enthousiast, nieuwsgierig tot op het bot, iemand die zich altijd volledig inleeft, chaoot, goede luisteraar en selfmade tekstschrijfster. Ik doe wat ik het liefste doe en waar ik blij van word: spelen met letters, woorden en zinnen. Net zolang experimenteren totdat het goed en lekker leesbaar is of een mooie creatie oplevert.

Mijn talent voor schrijven ontdekte ik een jaar of tien geleden, in een tijd dat teksten op internet steeds belangrijker werden. Teksten moesten pittiger, korter, levendiger. De afdeling marketing en communicatie was mijn werkplek.

Prutsen met die teksten vond ik heerlijk, ik bleek een goede neus te hebben voor goed en lekker leesbaar maken. Theatergezelschappen in Gelderland interviewen deed ik in mijn vrije tijd; een feestje om te doen. Ik schreef er prachtige verhalen over voor het Theatermagazine dat mij op pad stuurde. Dat jasje van redacteur zat me als gegoten.

Bekijk nog een filmpje

En zo kwam het dat ik meer met schrijven én interviewen bezig ging. Mensen zichtbaar maken via hun authentieke verhaal werd mijn missie. Mijn eerste Petra tekst&taal opdracht paste perfect: een portrettenboek met vrijwilligersverhalen in opdracht van de Vrijwilligers Centrale Arnhem. Onmiskenbaar trots was ik, op mezelf en op de mensen. Als een kind was ik zo blij. Waardevolle mensen in onze samenleving interviewen en deze portretteren op schrift.

Portretten schrijven ben ik blijven doen, al werden dat meer ondernemersverhalen en ondernemersprofielen. En ik ontwikkelde mij verder in het schrijfwerk; webteksten schrijven, teksten SEOproof maken, over mij pagina’s maken en LinkedIn profielen. Doordat ik merkte dat vooral ondernemers ook graag zelf kun kennis willen delen en opschrijven ben ik sinds 2017 ook schrijfcoach en begeleid ik anderen in het schrijven. En dat is nog leuker dan zelf schrijven merk ik. Samen bouwen aan tekst is pret voor tien.

Anderen over Petra Steffens

Petra heeft mij geholpen met het schrijven van de teksten voor mijn website. Na een interview en een aantal aanvullende gesprekken, heeft zij mijn verhaal op een mooie wijze omschreven en zo een goed beeld kunnen geven van mijn passie.

Sissy Verbeek van Natuurlijk Thuis

Mijn webteksten zijn helemaal mij, hoorde ik van diverse contacten. Dus dat is mooi!

Lucienne de Bie van Bie-Organized

Mooi stuk heb je geschreven. Complimenten dat je in de `chaos` iets geweldigs hebt kunnen maken.

Stanley Neyndorff van GIC Consultancy

Wat is er allemaal mogelijk?

In opdracht

Teksten voor websites, blogs, nieuwsbrieven, interviews voor bedrijfsverhalen, flyers, magazines en veel meer.

l

1-op-1

Schrijfcoaching bij het schrijven van een boek, blog of een andere tekst: Jij bepaalt, ik stimuleer en geef je feedback.

In groepen

Schrijfsessies voor een flinke dosis stimulans in het schrijven. In een groep steek je elkaar aan met het schrijfvirus. Kom je ook?

Lees de laatste blogs