Ik kan iedere week wel uitroepen tot de Week van het Schrijven. Maar dat geldt natuurlijk niet voor iedereen, hoe hard ik ook jan en alleman aanmoedig om te schrijven. Stimuleer om het gewoon te doen. Niet twijfelen maar schrijven. Gelukkig ben ik niet de enige die schrijven aanmoedigt en stimuleert. Schrijven Magazine en Schrijvenonline roepen dit jaar de week van 8 tot 15 september uit tot Dé Week van het Schrijven, de officiële opening van het Schrijfseizoen. Hoe kan ik anders dan dáár met klem de aandacht op te vestigen. Ik de schrijfliefhebber, de aanmoediger en tekstverbeteraar.

Van 8 tot 15 september dus, Dé Week van het Schrijven. Schrijvenonline moedigt het schrijven aan, stimuleert, deelt tips&trics, organiseert wedstrijden en brengt een fantastisch tijdschrift uit dat helemaal gaat over schrijven: Schrijven Magazine. Vóór 22 juli een abonnement nemen op dit tijdschrift levert je in ieder geval een gratis nummer op. En jij houdt van schrijven, toch. Dan zijn tips &trics en veel inspiratie vast heel welkom. Kijk gerust eens of het wat voor jou is.

In de week van het Schrijven doe ik natuurlijk mee met speciale activiteiten. Toevallig staat er in die week al een Schrijfcafé op het menu. Bij Rebers Boek en Buro in Zevenaar, op donderdag 12 september. Maar tijdens deze speciale week doe ik daar natuurlijk een schepje bovenop. Op vrijdag 13 september – tja, vrijdag de 13e daar kan ik niets aan doen – organiseer ik een buitenactiviteit: Schrijven in de openlucht.

Want schrijven in de buitenlucht is extra speciaal. Heb je zin om geïnspireerd te worden – door mij en de andere deelnemers – schrijf je dan nu al vast in.

In 2018 ondernam ik met veel plezier een Zomers Schrijven met ongeveer 8 deelnemers. In park Sonsbeek nodigde ik uit met al de zintuigen de omgeving waar te nemen. Draai die volumeknoppen van neus, ogen en oren open. En niet te vergeten de tast. Door intens te kijken, luisteren, proeven, ruiken en voelen ervaar je alles om je heen enorm intens. Een schat aan mooie woorden, omschrijvingen, zinnen en alinea’s leverde het op. Zij die erbij waren weten het vast nog heel goed.

Schrijven is rijkdom


Het mooie is dat als je weer terug leest wat je toen schreef je als het goed is meteen weer die sfeer van toen naar boven haalt. Dat is de magie van schrijven. Onvergetelijk en raak!

Ik, de schrijfliefhebber…de woordenjager… de held die zich inzet voor de lezer….maak jou in dit blog graag attent op het platform schrijvenonline.org. Het platform dat zich volledig inzet om het schrijven meer leven in te blazen, een plek vol activiteiten, cursussen en niet te vergeten schrijfwedstrijden. Meedoen aan een schrijfwedstrijd stimuleert je om je teksten te verbeteren, ze nog eens in de weegschaal te leggen en daagt je uit tot nog meer creativiteit en spitsvondigheid.

Wil je méér met schrijven doen dan kan dat uiteraard door je aan te sluiten bij een schrijfmoment in één van mijn workshops of tijdens het Schrijfcafé maar dat kan ook door middel van persoonlijke schrijfbegeleiding waarin ik als schrijfcoach jou verder help. Maar ook op het platform vind je veel inspiratie. Maar schrijven is één, het nog wat verder opleuken vraagt altijd wat extra motivatie, een beetje hulp en flink wat moed.

Heb jij die moed? Wil jij graag beter worden in het Schrijven? Dan is er in mijn ogen één belangrijke remedie: véél en vaak doen. Niet genoeg discipline, tijd, aandacht of energie en kun je daar wel een wat hulp of steun gebruiken? Je weet me te vinden.

Of kijk & luister naar Petra

Wat kan ik voor jou betekenen?

In opdracht

Teksten voor websites, blogs, nieuwsbrieven, interviews voor bedrijfsverhalen, flyers, magazines en veel meer.

l

1-op-1

Schrijfcoaching bij het schrijven van een boek, blog of een andere tekst: Jij bepaalt, ik stimuleer en geef je feedback.

In groepen

Schrijfsessies voor een flinke dosis stimulans in het schrijven. In een groep steek je elkaar aan met het schrijfvirus.

Wat zeggen anderen?

Petra heeft mij geholpen met het schrijven van de teksten voor mijn website. Na een interview en een aantal aanvullende gesprekken, heeft zij mijn verhaal op een mooie wijze omschreven en zo een goed beeld kunnen geven van mijn passie. Sissy Verbeek van Natuurlijk Thuis

Ik vond het een fijne sessie met veel praktische informatie. Veelal ook praktisch genoeg om ter plekke aan te kunnen passen waardoor er kruisbestuiving plaats vond. Ik heb het als ZEER WAARDEVOL ervaren en zou het anderen zeker aanraden. Eli te Winkel van For Effect

Petra luistert goed in het snelkokerproces en weet de essentie van mijn drives en ondernemerschap goed te vertalen naar tekst. Ze schrijft snel en stelt rake vragen. Door op deze wijze met Petra dit schrijfproces te doorlopen bereik ik sneller resultaat en is het schrijven ook een leukere uitdaging dan voorheen. Gerrit Woerts van De Verhelderaar

Fijne “bijwerking” is dat ik door te schrijven over mijn ervaringen en mijn werk zelf een helderder beeld kreeg van wat mij drijft en hoe ik graag werk. De strippenkaart is voor mij een stok achter de deur om tijd vrij te maken om te bloggen. Bloggen met plezier heeft mij nieuwe contacten, mooie blogs en mooie reacties opgeleverd. En de belofte wordt waargemaakt: ik blog met plezier en vertrouwen!

In je (web)teksten is Petra ‘altijd’ op zoek naar de persoon achterde ondernemer. Als dat volgens haar beter kan, zal ze je ook stimuleren voor die passages een andere formulering te vinden. Persoonlijk houd ik daar wel van. Wordt dan ook zelf ‘gedwongen’ met andere ogen naar mijn eigen teksten te kijken en het spelen met andere formuleringen vergroot ook weer mijn eigen woordenschat. Petra is zeker voor mijzelf de eerste keus voor het sparren en brainstormen over teksten. Gerard Buijze van Foxserv

Petra zorgt voor een rustige omgeving en laat met korte oefeningen de creativiteit en inspiratie stromen. Ze kan goed meedenken en geeft waardevolle feedback en praktische tips. De medecursisten geven na het voorlezen van een blog een sneak preview op hoe lezers kunnen reageren.

Als visueel denker is het schrijven van promotieteksten niet mijn natuurlijke talent. Daar laat ik me graag bij helpen om uit-en afstel van dit werk te voorkomen. Bijzonder goede ervaring heb ik met Petra Steffens. Samen hebben we ,gezeten achter de pc, mijn website teksten doorgenomen. Petra wijzigde direct de grammaticale en stijlfouten in mijn teksten. En in direct overleg met mij heeft Petra de tekst aangepast en aangevuld om de tekst wervend te maken.

Mijn webteksten zijn helemaal mij, hoorde ik van diverse contacten. Dus dat is mooi! Lucienne de Bie van Bie-Organized

Mooi stuk heb je geschreven. Complimenten dat je in de `chaos` iets geweldigs hebt kunnen maken.
Stanley Neyndorff van GIC Consultancy

Petra leerde me in een 1-op-1 sessie dat schrijven niet alleen gaat over het moment van het op papier zetten, maar vooral over het proces dat daar aan vooraf gaat. Wat wil je overbrengen? Wat vind je van jezelf en je onderneming? Kun je onbevangen en vrij schrijven? Petra zet je aan het denken en schrikt er niet voor terug de vinger op de zere plek te leggen. Ik ontving concrete inspiratie voor blogs en vlogs plus praktische handvatten. Welke dingen horen wel en niet thuis in je verhaal? Hoe prikkel je de lezer? Het meest belangrijke inzicht voor mij is dat je nooit een verhaal op papier krijgt als je jezelf constant veroordeelt over wat je schrijft en hoe je schrijft. Petra, bedankt. Alexandra Maris

´Petra heeft me geholpen met een stukje voor het Gemeentenieuws. Wat heerlijk, iemand die je helpt met het vertellen van je verhaal. Aanrader´.  Nathali Nijman van De Stiksteek.

Een greep uit mijn werk

Wie is Petra Steffens?

Enthousiast, nieuwsgierig tot op het bot, iemand die zich altijd volledig inleeft, chaoot, goede luisteraar en selfmade tekstschrijfster. Ik doe wat ik het liefste doe en waar ik blij van word: spelen met letters, woorden en zinnen. Net zolang experimenteren totdat het goed en lekker leesbaar is of een mooie creatie oplevert.