De week van het Schrijven

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Ik kan iedere week wel uitroepen tot de Week van het Schrijven. Maar dat geldt natuurlijk niet voor iedereen, hoe hard ik ook jan en alleman aanmoedig om te schrijven. Stimuleer om het gewoon te doen. Niet twijfelen maar schrijven. Gelukkig ben ik niet de enige die schrijven aanmoedigt en stimuleert. Schrijven Magazine en Schrijvenonline roepen dit jaar de week van 8 tot 15 september uit tot Dé Week van het Schrijven, de officiële opening van het Schrijfseizoen. Hoe kan ik anders dan dáár met klem de aandacht op te vestigen. Ik de schrijfliefhebber, de aanmoediger en tekstverbeteraar.

Van 8 tot 15 september dus, Dé Week van het Schrijven. Schrijvenonline moedigt het schrijven aan, stimuleert, deelt tips&trics, organiseert wedstrijden en brengt een fantastisch tijdschrift uit dat helemaal gaat over schrijven: Schrijven Magazine. Vóór 22 juli een abonnement nemen op dit tijdschrift levert je in ieder geval een gratis nummer op. En jij houdt van schrijven, toch. Dan zijn tips &trics en veel inspiratie vast heel welkom. Kijk gerust eens of het wat voor jou is.

In de week van het Schrijven doe ik natuurlijk mee met speciale activiteiten. Toevallig staat er in die week al een Schrijfcafé op het menu. Bij Rebers Boek en Buro in Zevenaar, op donderdag 12 september. Maar tijdens deze speciale week doe ik daar natuurlijk een schepje bovenop. Op vrijdag 13 september – tja, vrijdag de 13e daar kan ik niets aan doen – organiseer ik een buitenactiviteit: Schrijven in de openlucht.

Want schrijven in de buitenlucht is extra speciaal. Heb je zin om geïnspireerd te worden – door mij en de andere deelnemers –" target="_blank" rel="noreferrer noopener"> schrijf je dan nu al vast in.

In 2018 ondernam ik met veel plezier een Zomers Schrijven met ongeveer 8 deelnemers. In park Sonsbeek nodigde ik uit met al de zintuigen de omgeving waar te nemen. Draai die volumeknoppen van neus, ogen en oren open. En niet te vergeten de tast. Door intens te kijken, luisteren, proeven, ruiken en voelen ervaar je alles om je heen enorm intens. Een schat aan mooie woorden, omschrijvingen, zinnen en alinea’s leverde het op. Zij die erbij waren weten het vast nog heel goed.

Schrijven is rijkdom


Het mooie is dat als je weer terug leest wat je toen schreef je als het goed is meteen weer die sfeer van toen naar boven haalt. Dat is de magie van schrijven. Onvergetelijk en raak!

Ik, de schrijfliefhebber…de woordenjager… de held die zich inzet voor de lezer….maak jou in dit blog graag attent op het platform schrijvenonline.org. Het platform dat zich volledig inzet om het schrijven meer leven in te blazen, een plek vol activiteiten, cursussen en niet te vergeten schrijfwedstrijden. Meedoen aan een schrijfwedstrijd stimuleert je om je teksten te verbeteren, ze nog eens in de weegschaal te leggen en daagt je uit tot nog meer creativiteit en spitsvondigheid.

Wil je méér met schrijven doen dan kan dat uiteraard door je aan te sluiten bij een schrijfmoment in één van mijn workshops of tijdens het Schrijfcafé maar dat kan ook door middel van persoonlijke schrijfbegeleiding waarin ik als schrijfcoach jou verder help. Maar ook op het platform vind je veel inspiratie. Maar schrijven is één, het nog wat verder opleuken vraagt altijd wat extra motivatie, een beetje hulp en flink wat moed.

Heb jij die moed? Wil jij graag beter worden in het Schrijven? Dan is er in mijn ogen één belangrijke remedie: véél en vaak doen. Niet genoeg discipline, tijd, aandacht of energie en kun je daar wel een wat hulp of steun gebruiken? Je weet me te vinden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen over Petra Steffens

Petra heeft mij geholpen met het schrijven van de teksten voor mijn website. Na een interview en een aantal aanvullende gesprekken, heeft zij mijn verhaal op een mooie wijze omschreven en zo een goed beeld kunnen geven van mijn passie.

Sissy Verbeek van Natuurlijk Thuis

Mijn webteksten zijn helemaal mij, hoorde ik van diverse contacten. Dus dat is mooi!

Lucienne de Bie van Bie-Organized

Mooi stuk heb je geschreven. Complimenten dat je in de `chaos` iets geweldigs hebt kunnen maken.

Stanley Neyndorff van GIC Consultancy