Moeite met schrijven? Ik geef je tips voor meer gemak!

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Heb jij moeite met schrijven? Als je antwoord ‘ja’ is wil ik je vragen of je er klaar voor bent om in iets anders te geloven. Als dat zo is lees dan gerust verder. Je bent klaar om dat moeite hebben met schrijven opzij te zetten. En deze tips helpen je daarbij. Ze geven je misschien wel een andere kijk op schrijven.

‘Ik vind het maar wat lastig hoor, dat schrijven.’

‘Dat schrijven kost me zoveel tijd en moeite.’

‘Ik worstel enorm met schrijven.’

Om me heen hoor ik het nogal eens: ‘Ik heb zo’n moeite met schrijven?’ Gekreun, gesteun en gezucht klinken om die zin wat kracht bij te zetten. Ik geloof dat dit helemaal niet zo hoeft te zijn en geef meestal dan ook de tip Maak het leuk voor jezelf. Woorden als moeilijk, moeite of lastig vallen dan al gauw om. [Of laat je helpen door iemand met je mee te laten kijken, onderaan deze pagina lees je daar meer over.]

Waarom zou je doorgaan met geloven dat je moeite hebt met schrijven.

Doorgaan met geloven in de gedachte dat schrijven jou zoveel moeite kost helpt je niet vooruit. Het resultaat is blijven ploeteren en zwoegen. Dat is echt niet nodig. Schrijven moet je toch. Kun je het maar beter leuk maken. ????

Het effect


Maak het leuk voor jezelf en schrijf. Dit levert niet alleen jou voordeel op. Je lezer merkt het ook. Die wordt er blij van. En blije lezers worden eerder klant.

Moeite met schrijven
Photocredits: Vincenzo di Giorgio

Oké, hier komen ze; de tips. Tips om schrijven met moeite tegen te gaan.

TIP 1

Breng jezelf in een fijne stemming. Zet een muziekje op waar je blij van wordt. Ga mediteren om je hoofd tot rust te laten komen of trek die wandelschuiten aan en ga erop uit. Frisse lucht doet hartstikke goed in de meeste gevallen. Een blij en wat leger hoofd geeft ruimte voor nieuwe inspiratie.

TIP 2

Denk aan jouw allerleukste klant(en). Zij die glimlachen en zo tevreden zijn met jouw hulp. Maar ook zij die een glimlach op jouw gezicht tevoorschijn toveren als je aan hen denkt. Denk aan wat zij bereikt hebben dankzij jouw hulp en schrijf met die persoon in gedachten over wat zij bereikten en hoe dat ging. Wedden dat je zo in de schrijfmodus zit!

Wat jij daarover te vertellen hebt is goud waard. Dan heb je gelijk de kern te pakken.

TIP 3

Blok tijd in je agenda om te schrijven voor je bedrijf. Schrap het er-even-tussendoor doen. Schrijven aan je blog, nieuwsbrief, mailing of wat dan ook verdient aandacht en tijd. Het even tussendoor doen houdt jouw gedachte dat je moeite hebt met schrijven in stand. En dat mag anders. Neem de tijd. Geef het schrijven alle aandacht. Doe alsof je er zin in hebt, voel dat het de moeite waard is; schrijven voor je bedrijf. Kom los van hoe je het deed en ga het anders doen!

Welke tip probeer jij als eerste uit om het schrijven met moeite tegen te gaan?

Met welke tip ga jij vandaag nog aan de slag? Of morgen… Laat het me weten in een reactie hieronder of in een mail. Het zou tof zijn om van jou te horen welke tip je uitprobeert en natuurlijk hoe je dat ervaart.

Wil je meer hulp om schrijven met moeite vaarwel te zeggen?

Heb je iets meer nodig dan deze tips? Zou je graag iets van schrijfbegeleiding wensen, iemand aan wie je jouw tekst kunt toevertrouwen. Ook dat is mogelijk. Ik help verschillende ondernemers die hun tekst door mij laten checken en voorzie deze van feedback. Daar worden teksten beter van. Altijd. Ook jou help ik met plezier, ik nodig je uit contact op te nemen.

Helpen deze schrijftips maar wil je graag nog iets meer dan dit? Samen schrijven en tijd daarvoor reserveren is ook een gouden tip die ik graag met je deel. Het helpt je gefocust te blijven, tijd in te plannen en het biedt een mooie stimulans. Ook wel een stok achter de deur genoemd. In september start ik een 4 maanden schrijftraject met een beperkt aantal ondernemers. Een traject waarin je persoonlijke begeleiding krijgt op afstand, over je ideeën kunt sparren, je worstelingen kunt delen en je voldoende stimulans krijgt om met dat schrijven aan de slag te gaan. En dat is niet het enige. Elke maand komen we 1 keer LIVE samen voor een schrijfsessie. Een echte boost voor je schrijverij. Schrijven met moeite lost dan al snel op. Tijdens het samen schrijven krijg je veel input en voel je je enorm gesteund om fijn te schrijven met elkaar. Met gelijkgestemden.

Liever eerst nog wat informatie? Bel me en ik vertel je erover: 06 21 27 36 35. Mailen mag ook. Of we maken eerst kennis met een bakkie koffie.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen over Petra Steffens

'Petra is fijn om mee samen te werken, ze raakt de juiste snaar, kan goed luisteren en stelt vooral de juiste vragen. Dat vertaalt zich in teksten waarin mijn verhaal op de juiste manier verteld wordt.'

Annette Brueren

'Je bent in staat om goed te luisteren en door te vragen om de kern van de boodschap te begrijpen. Ik herken mijzelf goed in de teksten en de over MIJ pagina.'

Audry Fransen

'Petra helpt mij met het nóg beter leesbaar maken van mijn blogs. En dat is erg fijn, want ze geeft me tips hoe ik zinnen beter kan formuleren. Meestal neem ik de tips één op één over omdat ik inmiddels vertrouwen heb in haar creativiteit met taal.'

Pauline Houwling

'Super fijn Petra, heel heel erg blij mee. De teksten zijn af en dankzij jou helemaal passend bij mij en mijn onderneming!'

Toesja Klein