Vandaag doe ik het anders. Ik ga op pad, sta stil en verwonder me. Ik luister, ik kijk en ontvang. Het levert schitterende blikken op. Wat een mooi natuurlijk schouwspel. Het lijkt wel kunst!

In de natuur, voel je jezelf en de omgeving om je heen beter. De natuur geeft je de ruimte. De natuur is aardig, oordeelt niet en geeft al helemaal geen commentaar. De natuur is blij met jou. Onlangs strooide de naderende lente wat lokroepen uit. Ze werden enthousiast ontvangen, mens en dier lonkten terug naar de naderende lente. Nodigden haar uit met rasse schreden dichterbij te komen. De lente wilde wel, maar iets hield haar tegen. Ze wist nog niet wat. De warmte van de heerlijke zonnestralen liet bloemen ontluiken. De lente wordt altijd enthousiast ontvangen. Weg met dorheid, weg met kou, weg met grauwe kleuren, de hongerige vogeltjes en vooral weg met dat troosteloze gevoel.  Het is de lente die ons doet smelten, smelten voor de zon, smelten voor kleur, smelten voor het goede gevoel, een nieuw begin. Geluk!? Happiness.

ijspegels in maart

 

Toen was er de sneeuwbui, geheel onverwacht. De vorst, het ijs, weer koelte.  Onverwacht maar ook fraai. We stonden al met een been in de lente, maar de winter riep ons terug. Winter wilde nog geen afscheid nemen. Nog een keer laten zien hoe mooi wit is, strenge kou.

 

ijspegel op rietstengel

 

 

 

In de begindagen van de lente, laat deze winterse kou mij prachtige dingen zien, kunstwerken in de natuur. Een spel van licht door bevroren pegels, van wit landschap waaronder verborgen schatten het daglicht nog niet willen verdragen. Verstopt onder een deken van kou.  Zonder kleur kan licht toch kleur geven en ons mensen onverwacht doen verwonderen.

Ik sta stil en luister: gakkende ganzen in vrijheid boven me in de lucht, wuivende takken van kale boompjes, krakend ijs onder witte sneeuw, zacht ruisende rietstengels. Wat een prachtige geluiden in die wind. Daar vlakbij de ijzige vlakte. Wit overal en druppels. Druppels onder de pegels, de zon doet haar best.

En dan is daar die vogel, onzichtbaar op de grijs bruine aarde. Gecamoufleerd door zijn zelfde kleur. Ik zie hem. Geschrokken van de aandacht, fladdert hij weg, zijn goed bewaarde geheim prijsgevend. Lichtgevende gele vleugels, een lust voor het oog. Knalgele vleugels, de kleur van de lente waarnaar wij verlangen. Ons actuele verlangen in hart en ziel, met lichaam en geest. Met een diepe zucht ook. Gewoon helemaal. Dan fladdert vogel weg, niet te vangen door zijn snelheid. Net als de lente!

 

 

 

Of kijk & luister naar Petra

Wat kan ik voor jou betekenen?

In opdracht

Teksten voor websites, blogs, nieuwsbrieven, interviews voor bedrijfsverhalen, flyers, magazines en veel meer.

l

1-op-1

Schrijfcoaching bij het schrijven van een boek, blog of een andere tekst: Jij bepaalt, ik stimuleer en geef je feedback.

In groepen

Schrijfsessies voor een flinke dosis stimulans in het schrijven. In een groep steek je elkaar aan met het schrijfvirus.

Wat zeggen anderen?

Petra heeft mij geholpen met het schrijven van de teksten voor mijn website. Na een interview en een aantal aanvullende gesprekken, heeft zij mijn verhaal op een mooie wijze omschreven en zo een goed beeld kunnen geven van mijn passie. Sissy Verbeek van Natuurlijk Thuis

Ik vond het een fijne sessie met veel praktische informatie. Veelal ook praktisch genoeg om ter plekke aan te kunnen passen waardoor er kruisbestuiving plaats vond. Ik heb het als ZEER WAARDEVOL ervaren en zou het anderen zeker aanraden. Eli te Winkel van For Effect

Petra luistert goed in het snelkokerproces en weet de essentie van mijn drives en ondernemerschap goed te vertalen naar tekst. Ze schrijft snel en stelt rake vragen. Door op deze wijze met Petra dit schrijfproces te doorlopen bereik ik sneller resultaat en is het schrijven ook een leukere uitdaging dan voorheen. Gerrit Woerts van De Verhelderaar

Fijne “bijwerking” is dat ik door te schrijven over mijn ervaringen en mijn werk zelf een helderder beeld kreeg van wat mij drijft en hoe ik graag werk. De strippenkaart is voor mij een stok achter de deur om tijd vrij te maken om te bloggen. Bloggen met plezier heeft mij nieuwe contacten, mooie blogs en mooie reacties opgeleverd. En de belofte wordt waargemaakt: ik blog met plezier en vertrouwen!

In je (web)teksten is Petra ‘altijd’ op zoek naar de persoon achterde ondernemer. Als dat volgens haar beter kan, zal ze je ook stimuleren voor die passages een andere formulering te vinden. Persoonlijk houd ik daar wel van. Wordt dan ook zelf ‘gedwongen’ met andere ogen naar mijn eigen teksten te kijken en het spelen met andere formuleringen vergroot ook weer mijn eigen woordenschat. Petra is zeker voor mijzelf de eerste keus voor het sparren en brainstormen over teksten. Gerard Buijze van Foxserv

Petra zorgt voor een rustige omgeving en laat met korte oefeningen de creativiteit en inspiratie stromen. Ze kan goed meedenken en geeft waardevolle feedback en praktische tips. De medecursisten geven na het voorlezen van een blog een sneak preview op hoe lezers kunnen reageren.

Als visueel denker is het schrijven van promotieteksten niet mijn natuurlijke talent. Daar laat ik me graag bij helpen om uit-en afstel van dit werk te voorkomen. Bijzonder goede ervaring heb ik met Petra Steffens. Samen hebben we ,gezeten achter de pc, mijn website teksten doorgenomen. Petra wijzigde direct de grammaticale en stijlfouten in mijn teksten. En in direct overleg met mij heeft Petra de tekst aangepast en aangevuld om de tekst wervend te maken.

Mijn webteksten zijn helemaal mij, hoorde ik van diverse contacten. Dus dat is mooi! Lucienne de Bie van Bie-Organized

Mooi stuk heb je geschreven. Complimenten dat je in de `chaos` iets geweldigs hebt kunnen maken.
Stanley Neyndorff van GIC Consultancy

Petra leerde me in een 1-op-1 sessie dat schrijven niet alleen gaat over het moment van het op papier zetten, maar vooral over het proces dat daar aan vooraf gaat. Wat wil je overbrengen? Wat vind je van jezelf en je onderneming? Kun je onbevangen en vrij schrijven? Petra zet je aan het denken en schrikt er niet voor terug de vinger op de zere plek te leggen. Ik ontving concrete inspiratie voor blogs en vlogs plus praktische handvatten. Welke dingen horen wel en niet thuis in je verhaal? Hoe prikkel je de lezer? Het meest belangrijke inzicht voor mij is dat je nooit een verhaal op papier krijgt als je jezelf constant veroordeelt over wat je schrijft en hoe je schrijft. Petra, bedankt. Alexandra Maris

´Petra heeft me geholpen met een stukje voor het Gemeentenieuws. Wat heerlijk, iemand die je helpt met het vertellen van je verhaal. Aanrader´.  Nathali Nijman van De Stiksteek.

Een greep uit mijn werk

Wie is Petra Steffens?

Enthousiast, nieuwsgierig tot op het bot, iemand die zich altijd volledig inleeft, chaoot, goede luisteraar en selfmade tekstschrijfster. Ik doe wat ik het liefste doe en waar ik blij van word: spelen met letters, woorden en zinnen. Net zolang experimenteren totdat het goed en lekker leesbaar is of een mooie creatie oplevert.