Na happiness komt inspiratie!

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Croissants, bolletjes, platte sneetjes, krentenbrood, ontbijtkoek, beschuit, eitjes en beleg. Véél beleg. Plus koffie uit de kan. Ik ben een weekendje weg met een vriendin. We verblijven in een riante en stijlvolle kamer in een authentiek landhuis op een landgoed waar je nog lang zou willen (na)blijven. De Achterhoekse schoonheid ontving vannacht een koesterende witte deken waarmee ons uitzicht sprookjesachtig oogt. Happiness overspoelt me.

Landgoed
De witte verrassing trekt ons naar buiten;  we wandelen, praten, drinken koffie en snoepen lunch en diner. Het landhuis, omringd door weilanden met koeien en wat verdwaalde boerderijen, voelt als een heerlijke plek om te zijn. Tijdens onze struinerij op het landgoed en daarbuiten ontdekken we bij toeval een, vanuit de verte te zien, modern uitziend huis. ‘Binnenkort trekken wij hier in, het huis is speciaal voor ons ontworpen,’ vertelt onze bijzonder aardige gastvrouw later. ‘Het landhuis wordt dan volledig B&B.’

Foto_Huis_Achterhoek

 

Vrij
Vriendin en ik zijn nieuwsgierig en kort voor ons vertrek uit deze sprookjesachtige omgeving trekt deze woning ons naar zich toe. We maken kennis met een bijzonder transparant huis ruimschoots voorzien van glas en afgewerkt met hout. Als het niet zou vriezen, lijkt er een watertje onder het huis door te stromen. Ik vraag me af hoe het zou zijn hier te wonen, zo één met de natuur, en naar buiten te kijken op een doordeweekse dag. Dan lijkt het vast of je gewoon buiten bent, bedenk ik me. Ik voel me vrij hier op deze plek. Wauw!

Nieuwsgierig
Mijn brein stelt hardop vragen: ‘Wat zou het uitgangspunt zijn geweest en hoe komt zoiets tot stand? Wanneer komt een ontwerp tot leven en wat stopt de maker er aan eigen creatie in?’ maar ook ‘Wie is die maker?’ Mijn interesse is gewekt. Het bord dat uittorent boven het landschap schreeuwt zijn naam. Onderweg terug naar huis blijf ik gissen naar het verhaal achter dit huis en zijn maker. Thuis google ik zijn naam. Nog meer huizen van glas. Prachtig. Maar wie is die maker nou? Wat is zijn verhaal?

Een week gaat voorbij en dan weet ik het. Zijn verhaal wil vast gehoord worden en ik wil graag diegene zijn die deze verhalen schrijft. In een impuls schrijf ik hem recht uit het hart mijn enthousiaste boodschap. Vertel hem dat ik de verhalen achter de huizen mis plus het verhaal van de ontwerper. En trouwens, het lijkt me ook een gemiste kans voor hem en zijn ontwerpen. Mijn aarzeling, die past bij mijn voorzichtige aard, leg ik voor even opzij. Nog geen dag later ontvang ik zijn enthousiaste antwoord. Hij bedankt me voor mijn mail en bevestigt dat achter elk ontwerp inderdaad een verhaal schuilgaat. Een blij gevoel overmeestert me. Hoe geweldig zou het zijn als deze creatieveling zijn verhaal achter zijn creaties kan delen met de wereld? Hoe fantastisch zou het zijn om te kunnen lezen waarom hij iets maakt tot wat het is? Zijn missie zichtbaar te maken! Mij lijkt het geweldig, ik kan niet wachten tot onze ontmoeting eind maart in de Achterhoek. En tot zijn verhalen het licht zien. De sneeuw zal ik daar niet meer vinden, maar wel een boel inspiratie voor een vervolg.

Foto_huis_Achterhoek_2

©Petra Steffens

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen over Petra Steffens

'Petra is fijn om mee samen te werken, ze raakt de juiste snaar, kan goed luisteren en stelt vooral de juiste vragen. Dat vertaalt zich in teksten waarin mijn verhaal op de juiste manier verteld wordt.'

Annette Brueren

'Je bent in staat om goed te luisteren en door te vragen om de kern van de boodschap te begrijpen. Ik herken mijzelf goed in de teksten en de over MIJ pagina.'

Audry Fransen

'Petra helpt mij met het nóg beter leesbaar maken van mijn blogs. En dat is erg fijn, want ze geeft me tips hoe ik zinnen beter kan formuleren. Meestal neem ik de tips één op één over omdat ik inmiddels vertrouwen heb in haar creativiteit met taal.'

Pauline Houwling

'Super fijn Petra, heel heel erg blij mee. De teksten zijn af en dankzij jou helemaal passend bij mij en mijn onderneming!'

Toesja Klein