Croissants, bolletjes, platte sneetjes, krentenbrood, ontbijtkoek, beschuit, eitjes en beleg. Véél beleg. Plus koffie uit de kan. Ik ben een weekendje weg met een vriendin. We verblijven in een riante en stijlvolle kamer in een authentiek landhuis op een landgoed waar je nog lang zou willen (na)blijven. De Achterhoekse schoonheid ontving vannacht een koesterende witte deken waarmee ons uitzicht sprookjesachtig oogt. Happiness overspoelt me.

Landgoed
De witte verrassing trekt ons naar buiten;  we wandelen, praten, drinken koffie en snoepen lunch en diner. Het landhuis, omringd door weilanden met koeien en wat verdwaalde boerderijen, voelt als een heerlijke plek om te zijn. Tijdens onze struinerij op het landgoed en daarbuiten ontdekken we bij toeval een, vanuit de verte te zien, modern uitziend huis. ‘Binnenkort trekken wij hier in, het huis is speciaal voor ons ontworpen,’ vertelt onze bijzonder aardige gastvrouw later. ‘Het landhuis wordt dan volledig B&B.’

Foto_Huis_Achterhoek

 

Vrij
Vriendin en ik zijn nieuwsgierig en kort voor ons vertrek uit deze sprookjesachtige omgeving trekt deze woning ons naar zich toe. We maken kennis met een bijzonder transparant huis ruimschoots voorzien van glas en afgewerkt met hout. Als het niet zou vriezen, lijkt er een watertje onder het huis door te stromen. Ik vraag me af hoe het zou zijn hier te wonen, zo één met de natuur, en naar buiten te kijken op een doordeweekse dag. Dan lijkt het vast of je gewoon buiten bent, bedenk ik me. Ik voel me vrij hier op deze plek. Wauw!

Nieuwsgierig
Mijn brein stelt hardop vragen: ‘Wat zou het uitgangspunt zijn geweest en hoe komt zoiets tot stand? Wanneer komt een ontwerp tot leven en wat stopt de maker er aan eigen creatie in?’ maar ook ‘Wie is die maker?’ Mijn interesse is gewekt. Het bord dat uittorent boven het landschap schreeuwt zijn naam. Onderweg terug naar huis blijf ik gissen naar het verhaal achter dit huis en zijn maker. Thuis google ik zijn naam. Nog meer huizen van glas. Prachtig. Maar wie is die maker nou? Wat is zijn verhaal?

Een week gaat voorbij en dan weet ik het. Zijn verhaal wil vast gehoord worden en ik wil graag diegene zijn die deze verhalen schrijft. In een impuls schrijf ik hem recht uit het hart mijn enthousiaste boodschap. Vertel hem dat ik de verhalen achter de huizen mis plus het verhaal van de ontwerper. En trouwens, het lijkt me ook een gemiste kans voor hem en zijn ontwerpen. Mijn aarzeling, die past bij mijn voorzichtige aard, leg ik voor even opzij. Nog geen dag later ontvang ik zijn enthousiaste antwoord. Hij bedankt me voor mijn mail en bevestigt dat achter elk ontwerp inderdaad een verhaal schuilgaat. Een blij gevoel overmeestert me. Hoe geweldig zou het zijn als deze creatieveling zijn verhaal achter zijn creaties kan delen met de wereld? Hoe fantastisch zou het zijn om te kunnen lezen waarom hij iets maakt tot wat het is? Zijn missie zichtbaar te maken! Mij lijkt het geweldig, ik kan niet wachten tot onze ontmoeting eind maart in de Achterhoek. En tot zijn verhalen het licht zien. De sneeuw zal ik daar niet meer vinden, maar wel een boel inspiratie voor een vervolg.

Foto_huis_Achterhoek_2

©Petra Steffens

Of kijk & luister naar Petra

Wat kan ik voor jou betekenen?

In opdracht

Teksten voor websites, blogs, nieuwsbrieven, interviews voor bedrijfsverhalen, flyers, magazines en veel meer.

l

1-op-1

Schrijfcoaching bij het schrijven van een boek, blog of een andere tekst: Jij bepaalt, ik stimuleer en geef je feedback.

In groepen

Schrijfsessies voor een flinke dosis stimulans in het schrijven. In een groep steek je elkaar aan met het schrijfvirus.

Wat zeggen anderen?

Petra heeft mij geholpen met het schrijven van de teksten voor mijn website. Na een interview en een aantal aanvullende gesprekken, heeft zij mijn verhaal op een mooie wijze omschreven en zo een goed beeld kunnen geven van mijn passie. Sissy Verbeek van Natuurlijk Thuis

Ik vond het een fijne sessie met veel praktische informatie. Veelal ook praktisch genoeg om ter plekke aan te kunnen passen waardoor er kruisbestuiving plaats vond. Ik heb het als ZEER WAARDEVOL ervaren en zou het anderen zeker aanraden. Eli te Winkel van For Effect

Petra luistert goed in het snelkokerproces en weet de essentie van mijn drives en ondernemerschap goed te vertalen naar tekst. Ze schrijft snel en stelt rake vragen. Door op deze wijze met Petra dit schrijfproces te doorlopen bereik ik sneller resultaat en is het schrijven ook een leukere uitdaging dan voorheen. Gerrit Woerts van De Verhelderaar

Fijne “bijwerking” is dat ik door te schrijven over mijn ervaringen en mijn werk zelf een helderder beeld kreeg van wat mij drijft en hoe ik graag werk. De strippenkaart is voor mij een stok achter de deur om tijd vrij te maken om te bloggen. Bloggen met plezier heeft mij nieuwe contacten, mooie blogs en mooie reacties opgeleverd. En de belofte wordt waargemaakt: ik blog met plezier en vertrouwen!

In je (web)teksten is Petra ‘altijd’ op zoek naar de persoon achterde ondernemer. Als dat volgens haar beter kan, zal ze je ook stimuleren voor die passages een andere formulering te vinden. Persoonlijk houd ik daar wel van. Wordt dan ook zelf ‘gedwongen’ met andere ogen naar mijn eigen teksten te kijken en het spelen met andere formuleringen vergroot ook weer mijn eigen woordenschat. Petra is zeker voor mijzelf de eerste keus voor het sparren en brainstormen over teksten. Gerard Buijze van Foxserv

Petra zorgt voor een rustige omgeving en laat met korte oefeningen de creativiteit en inspiratie stromen. Ze kan goed meedenken en geeft waardevolle feedback en praktische tips. De medecursisten geven na het voorlezen van een blog een sneak preview op hoe lezers kunnen reageren.

Als visueel denker is het schrijven van promotieteksten niet mijn natuurlijke talent. Daar laat ik me graag bij helpen om uit-en afstel van dit werk te voorkomen. Bijzonder goede ervaring heb ik met Petra Steffens. Samen hebben we ,gezeten achter de pc, mijn website teksten doorgenomen. Petra wijzigde direct de grammaticale en stijlfouten in mijn teksten. En in direct overleg met mij heeft Petra de tekst aangepast en aangevuld om de tekst wervend te maken.

Mijn webteksten zijn helemaal mij, hoorde ik van diverse contacten. Dus dat is mooi! Lucienne de Bie van Bie-Organized

Mooi stuk heb je geschreven. Complimenten dat je in de `chaos` iets geweldigs hebt kunnen maken.
Stanley Neyndorff van GIC Consultancy

Petra leerde me in een 1-op-1 sessie dat schrijven niet alleen gaat over het moment van het op papier zetten, maar vooral over het proces dat daar aan vooraf gaat. Wat wil je overbrengen? Wat vind je van jezelf en je onderneming? Kun je onbevangen en vrij schrijven? Petra zet je aan het denken en schrikt er niet voor terug de vinger op de zere plek te leggen. Ik ontving concrete inspiratie voor blogs en vlogs plus praktische handvatten. Welke dingen horen wel en niet thuis in je verhaal? Hoe prikkel je de lezer? Het meest belangrijke inzicht voor mij is dat je nooit een verhaal op papier krijgt als je jezelf constant veroordeelt over wat je schrijft en hoe je schrijft. Petra, bedankt. Alexandra Maris

´Petra heeft me geholpen met een stukje voor het Gemeentenieuws. Wat heerlijk, iemand die je helpt met het vertellen van je verhaal. Aanrader´.  Nathali Nijman van De Stiksteek.

Een greep uit mijn werk

Wie is Petra Steffens?

Enthousiast, nieuwsgierig tot op het bot, iemand die zich altijd volledig inleeft, chaoot, goede luisteraar en selfmade tekstschrijfster. Ik doe wat ik het liefste doe en waar ik blij van word: spelen met letters, woorden en zinnen. Net zolang experimenteren totdat het goed en lekker leesbaar is of een mooie creatie oplevert.