Mijn zoon is gek op leverpastei. Wikipedia omschrijft leverpastei als volgt: ‘Leverpastei is een soort broodbeleg. Het is een op leverworst en paté gelijkende roze massa gemaakt van gekookte en fijngemalen varkenslever, vet, spek en verschillende kruiden zoals peper, kruidnagel en nootmuskaat. Meestal is het verkrijgbaar in kleine ronde blikjes.’ Soms zit er een rood plastic dekseltje bij. Dat is in het geval van een bekende leverancier. We hebben menig blikje samen opengetrokken, mijn zoon en ik; ‘Kijk uit voor het scherpe randje’, riep ik trouw iedere keer.

leverpastei op brood

De ene keer het ene merk, de andere keer het andere. Sinds een paar maanden heb ik niets meer te kiezen. Mijn zoon kiest trouw voor het bekende merk, want die vindt hij het lekkerste. En omdat hij tegenwoordig meedoet met boodschappen, hij zoekt zijn eigen boodschappen in de winkel, kom ik alleen nog thuis met de leverpastei van deze bekende leverancier. Altijd voorzien van het super handige en o-zo-eenvoudige rode dekseltje. Wat was ik blij met dat dekseltje toen het er eenmaal was. Toch wil ik het bekende merk niet meer kopen. Om de kosten hoef ik het niet te laten hoor. Maar ik heb wel een andere goede reden om die van het huismerk te kopen.

 

leverpasteideksel rood

Die uitvinding van meneer Unox is geweldig. Ik was zo ontzettend blij toen dat fijne afsluitklepje kwam. Want ja, het blikje is wel klein maar toch houd je altijd wat erin over. Het dekseltje is bij mij met tromgeroffel en applaus ontvangen. Bravo, meneer Unox! Hij is prachtig rood en ik ben er uitermate dankbaar voor. Toch moet me iets van het hart. Ik ben namelijk nogal milieubewust en dus bewaar ik deze herbruikbare dekseltjes en gebruik ik ze opnieuw. Ik bewaar ze in mijn bestekla. Maar als je iedere week 1 setje weg smikkelt, dan wordt het wel een hele verzameling. Zoveel dat mijn bestekla begint te klagen.

Tijd dus voor een noodsignaal, ik kom op voor mijn bestekla én het milieu;

Beste meneer Unox, op dit moment is er geen keuze, het dekseltje zit er altijd bij. Heel aardig van u, maar niet zo aardig voor het milieu. En niet zo aardig voor mijn bestekla. Die puilt namelijk uit met al die rode dekseltjes. Wilt u alstublieft proberen te zorgen voor KEUZE, dus met en zonder dekseltje de leverpastei blikjes aanbieden. Zoals de zeeppompjesfabrikanten dat ook doen; met en zonder pompje verkrijgbaar! Kunnen wij weer uw product kopen en hoef ik niet nog meer van die dekseltjes te verzamelen. Wellicht scheelt het u in het maken van deze dekseltjes en mij in de prijs. In ieder geval sparen we het milieu! En heb ik weer een tevreden zoon. 🙂

Beste meneer Unox, ik hoop dat u mijn verzoek wilt inwilligen. Alvast bedankt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Of kijk & luister naar Petra

Wat kan ik voor jou betekenen?

In opdracht

Teksten voor websites, blogs, nieuwsbrieven, interviews voor bedrijfsverhalen, flyers, magazines en veel meer.

l

1-op-1

Schrijfcoaching bij het schrijven van een boek, blog of een andere tekst: Jij bepaalt, ik stimuleer en geef je feedback.

In groepen

Schrijfsessies voor een flinke dosis stimulans in het schrijven. In een groep steek je elkaar aan met het schrijfvirus.

Wat zeggen anderen?

Petra heeft mij geholpen met het schrijven van de teksten voor mijn website. Na een interview en een aantal aanvullende gesprekken, heeft zij mijn verhaal op een mooie wijze omschreven en zo een goed beeld kunnen geven van mijn passie. Sissy Verbeek van Natuurlijk Thuis

Ik vond het een fijne sessie met veel praktische informatie. Veelal ook praktisch genoeg om ter plekke aan te kunnen passen waardoor er kruisbestuiving plaats vond. Ik heb het als ZEER WAARDEVOL ervaren en zou het anderen zeker aanraden. Eli te Winkel van For Effect

Petra luistert goed in het snelkokerproces en weet de essentie van mijn drives en ondernemerschap goed te vertalen naar tekst. Ze schrijft snel en stelt rake vragen. Door op deze wijze met Petra dit schrijfproces te doorlopen bereik ik sneller resultaat en is het schrijven ook een leukere uitdaging dan voorheen. Gerrit Woerts van De Verhelderaar

Fijne “bijwerking” is dat ik door te schrijven over mijn ervaringen en mijn werk zelf een helderder beeld kreeg van wat mij drijft en hoe ik graag werk. De strippenkaart is voor mij een stok achter de deur om tijd vrij te maken om te bloggen. Bloggen met plezier heeft mij nieuwe contacten, mooie blogs en mooie reacties opgeleverd. En de belofte wordt waargemaakt: ik blog met plezier en vertrouwen!

In je (web)teksten is Petra ‘altijd’ op zoek naar de persoon achterde ondernemer. Als dat volgens haar beter kan, zal ze je ook stimuleren voor die passages een andere formulering te vinden. Persoonlijk houd ik daar wel van. Wordt dan ook zelf ‘gedwongen’ met andere ogen naar mijn eigen teksten te kijken en het spelen met andere formuleringen vergroot ook weer mijn eigen woordenschat. Petra is zeker voor mijzelf de eerste keus voor het sparren en brainstormen over teksten. Gerard Buijze van Foxserv

Petra zorgt voor een rustige omgeving en laat met korte oefeningen de creativiteit en inspiratie stromen. Ze kan goed meedenken en geeft waardevolle feedback en praktische tips. De medecursisten geven na het voorlezen van een blog een sneak preview op hoe lezers kunnen reageren.

Als visueel denker is het schrijven van promotieteksten niet mijn natuurlijke talent. Daar laat ik me graag bij helpen om uit-en afstel van dit werk te voorkomen. Bijzonder goede ervaring heb ik met Petra Steffens. Samen hebben we ,gezeten achter de pc, mijn website teksten doorgenomen. Petra wijzigde direct de grammaticale en stijlfouten in mijn teksten. En in direct overleg met mij heeft Petra de tekst aangepast en aangevuld om de tekst wervend te maken.

Mijn webteksten zijn helemaal mij, hoorde ik van diverse contacten. Dus dat is mooi! Lucienne de Bie van Bie-Organized

Mooi stuk heb je geschreven. Complimenten dat je in de `chaos` iets geweldigs hebt kunnen maken.
Stanley Neyndorff van GIC Consultancy

Petra leerde me in een 1-op-1 sessie dat schrijven niet alleen gaat over het moment van het op papier zetten, maar vooral over het proces dat daar aan vooraf gaat. Wat wil je overbrengen? Wat vind je van jezelf en je onderneming? Kun je onbevangen en vrij schrijven? Petra zet je aan het denken en schrikt er niet voor terug de vinger op de zere plek te leggen. Ik ontving concrete inspiratie voor blogs en vlogs plus praktische handvatten. Welke dingen horen wel en niet thuis in je verhaal? Hoe prikkel je de lezer? Het meest belangrijke inzicht voor mij is dat je nooit een verhaal op papier krijgt als je jezelf constant veroordeelt over wat je schrijft en hoe je schrijft. Petra, bedankt. Alexandra Maris

´Petra heeft me geholpen met een stukje voor het Gemeentenieuws. Wat heerlijk, iemand die je helpt met het vertellen van je verhaal. Aanrader´.  Nathali Nijman van De Stiksteek.

Een greep uit mijn werk

Wie is Petra Steffens?

Enthousiast, nieuwsgierig tot op het bot, iemand die zich altijd volledig inleeft, chaoot, goede luisteraar en selfmade tekstschrijfster. Ik doe wat ik het liefste doe en waar ik blij van word: spelen met letters, woorden en zinnen. Net zolang experimenteren totdat het goed en lekker leesbaar is of een mooie creatie oplevert.