Mijn zoon is gek op leverpastei. Wikipedia omschrijft leverpastei als volgt: ‘Leverpastei is een soort broodbeleg. Het is een op leverworst en paté gelijkende roze massa gemaakt van gekookte en fijngemalen varkenslever, vet, spek en verschillende kruiden zoals peper, kruidnagel en nootmuskaat. Meestal is het verkrijgbaar in kleine ronde blikjes.’ Soms zit er een rood plastic dekseltje bij. Dat is in het geval van een bekende leverancier. We hebben menig blikje samen opengetrokken, mijn zoon en ik; ‘Kijk uit voor het scherpe randje’, riep ik trouw iedere keer.

leverpastei op brood

De ene keer het ene merk, de andere keer het andere. Sinds een paar maanden heb ik niets meer te kiezen. Mijn zoon kiest trouw voor het bekende merk, want die vindt hij het lekkerste. En omdat hij tegenwoordig meedoet met boodschappen, hij zoekt zijn eigen boodschappen in de winkel, kom ik alleen nog thuis met de leverpastei van deze bekende leverancier. Altijd voorzien van het super handige en o-zo-eenvoudige rode dekseltje. Wat was ik blij met dat dekseltje toen het er eenmaal was. Toch wil ik het bekende merk niet meer kopen. Om de kosten hoef ik het niet te laten hoor. Maar ik heb wel een andere goede reden om die van het huismerk te kopen.

 

leverpasteideksel rood

Die uitvinding van meneer Unox is geweldig. Ik was zo ontzettend blij toen dat fijne afsluitklepje kwam. Want ja, het blikje is wel klein maar toch houd je altijd wat erin over. Het dekseltje is bij mij met tromgeroffel en applaus ontvangen. Bravo, meneer Unox! Hij is prachtig rood en ik ben er uitermate dankbaar voor. Toch moet me iets van het hart. Ik ben namelijk nogal milieubewust en dus bewaar ik deze herbruikbare dekseltjes en gebruik ik ze opnieuw. Ik bewaar ze in mijn bestekla. Maar als je iedere week 1 setje weg smikkelt, dan wordt het wel een hele verzameling. Zoveel dat mijn bestekla begint te klagen.

Tijd dus voor een noodsignaal, ik kom op voor mijn bestekla én het milieu;

Beste meneer Unox, op dit moment is er geen keuze, het dekseltje zit er altijd bij. Heel aardig van u, maar niet zo aardig voor het milieu. En niet zo aardig voor mijn bestekla. Die puilt namelijk uit met al die rode dekseltjes. Wilt u alstublieft proberen te zorgen voor KEUZE, dus met en zonder dekseltje de leverpastei blikjes aanbieden. Zoals de zeeppompjesfabrikanten dat ook doen; met en zonder pompje verkrijgbaar! Kunnen wij weer uw product kopen en hoef ik niet nog meer van die dekseltjes te verzamelen. Wellicht scheelt het u in het maken van deze dekseltjes en mij in de prijs. In ieder geval sparen we het milieu! En heb ik weer een tevreden zoon. 🙂

Beste meneer Unox, ik hoop dat u mijn verzoek wilt inwilligen. Alvast bedankt!