Ode aan het rode dekseltje

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Mijn zoon is gek op leverpastei. Wikipedia omschrijft leverpastei als volgt: ‘Leverpastei is een soort broodbeleg. Het is een op leverworst en paté gelijkende roze massa gemaakt van gekookte en fijngemalen varkenslever, vet, spek en verschillende kruiden zoals peper, kruidnagel en nootmuskaat. Meestal is het verkrijgbaar in kleine ronde blikjes.’ Soms zit er een rood plastic dekseltje bij. Dat is in het geval van een bekende leverancier. We hebben menig blikje samen opengetrokken, mijn zoon en ik; ‘Kijk uit voor het scherpe randje’, riep ik trouw iedere keer.

leverpastei op brood

De ene keer het ene merk, de andere keer het andere. Sinds een paar maanden heb ik niets meer te kiezen. Mijn zoon kiest trouw voor het bekende merk, want die vindt hij het lekkerste. En omdat hij tegenwoordig meedoet met boodschappen, hij zoekt zijn eigen boodschappen in de winkel, kom ik alleen nog thuis met de leverpastei van deze bekende leverancier. Altijd voorzien van het super handige en o-zo-eenvoudige rode dekseltje. Wat was ik blij met dat dekseltje toen het er eenmaal was. Toch wil ik het bekende merk niet meer kopen. Om de kosten hoef ik het niet te laten hoor. Maar ik heb wel een andere goede reden om die van het huismerk te kopen.

 

leverpasteideksel rood

Die uitvinding van meneer Unox is geweldig. Ik was zo ontzettend blij toen dat fijne afsluitklepje kwam. Want ja, het blikje is wel klein maar toch houd je altijd wat erin over. Het dekseltje is bij mij met tromgeroffel en applaus ontvangen. Bravo, meneer Unox! Hij is prachtig rood en ik ben er uitermate dankbaar voor. Toch moet me iets van het hart. Ik ben namelijk nogal milieubewust en dus bewaar ik deze herbruikbare dekseltjes en gebruik ik ze opnieuw. Ik bewaar ze in mijn bestekla. Maar als je iedere week 1 setje weg smikkelt, dan wordt het wel een hele verzameling. Zoveel dat mijn bestekla begint te klagen.

Tijd dus voor een noodsignaal, ik kom op voor mijn bestekla én het milieu;

Beste meneer Unox, op dit moment is er geen keuze, het dekseltje zit er altijd bij. Heel aardig van u, maar niet zo aardig voor het milieu. En niet zo aardig voor mijn bestekla. Die puilt namelijk uit met al die rode dekseltjes. Wilt u alstublieft proberen te zorgen voor KEUZE, dus met en zonder dekseltje de leverpastei blikjes aanbieden. Zoals de zeeppompjesfabrikanten dat ook doen; met en zonder pompje verkrijgbaar! Kunnen wij weer uw product kopen en hoef ik niet nog meer van die dekseltjes te verzamelen. Wellicht scheelt het u in het maken van deze dekseltjes en mij in de prijs. In ieder geval sparen we het milieu! En heb ik weer een tevreden zoon. 🙂

Beste meneer Unox, ik hoop dat u mijn verzoek wilt inwilligen. Alvast bedankt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15 Reacties

 1. Beste,

  Ik heb 2 kindjes die gek zijn op de leverpastei maar ik kan niet meer aan een deksel komen, wat ee uitvinding was datum!! Uw actie is dus zeer geslaagd ???? Ook bij Unox leveren ze deze deksels niet meer. Heeft u er nog 1 over ????

 2. Dag,

  Heeft u nog dekseltjes over? Ik zou ze graag van u overnemen!

 3. Nu zit er geen rood dekseltje bij. Her randje is er af. Kan ik op een of andere manier een krijgen?

 4. Bij de verpakking van 3 blikjes zit er een dekseltje bij.
  Waar je ze los kan bestellen weet ik niet, misschien de fabrikant een bericht sturen.
  Dank voor je reactie.
  Hartelijkst

 5. Helaas, ik heb ze allemaal al weggegeven Hartelijkst!

 6. Helaas, Silvia. Ik heb ze allemaal al weggegeven. Er zijn wel dekseltjes te bestellen op internet, even googelen.

 7. Ik zoek een dekseltje zou je die aan me kunnen opsturen tegen vergoeding uiteraard?

 8. Beste meneer unox, doe de deksels er aub weer bij!

 9. Wie nog deksel heeft liggen graag neem ik ze over!

 10. Helaas heb ik er geen meer liggen. Mijn excuses.
  Hartelijke groet,
  Petra

 11. Goedemorgen Jeanette
  Helaas heb ik ze allemaal al weggezonden.
  Succes!
  Hartelijke groet,
  Petra

 12. Oh dear, waar zijn nou die dekseltjes toch??? 10 euro bij bol.com. Meneer unox, die deksel kan toch bij de 6 pack leverpastei?? Of opsturen naar supermarkt en of verkopen bij de supermarkt voor 20 cent?

 13. Och jee, Marsha.
  Dat is ook wat. Heb je al geprobeerd om de Unox aan te schrijven. Mss is daar wat mogelijk.
  Succes met het vinden van de rode dekseltjes. Ik heb ze allemaal weggegeven.

 14. Hoi Petra,

  Al lange tijd geen dekseltjes meer in de verpakking maar nu is onze voorraad deksels versleten. Enig idee waar we de dekseltjes kunnen kopen?

 15. Mijn ervaring met de dekseltjes is al van een tijdje geleden. Al mijn dekseltjes heb ik inmiddels naar anderen gezonden. Het spijt me.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen over Petra Steffens

'Petra is fijn om mee samen te werken, ze raakt de juiste snaar, kan goed luisteren en stelt vooral de juiste vragen. Dat vertaalt zich in teksten waarin mijn verhaal op de juiste manier verteld wordt.'

Annette Brueren

'Je bent in staat om goed te luisteren en door te vragen om de kern van de boodschap te begrijpen. Ik herken mijzelf goed in de teksten en de over MIJ pagina.'

Audry Fransen

'Petra helpt mij met het nóg beter leesbaar maken van mijn blogs. En dat is erg fijn, want ze geeft me tips hoe ik zinnen beter kan formuleren. Meestal neem ik de tips één op één over omdat ik inmiddels vertrouwen heb in haar creativiteit met taal.'

Pauline Houwling

'Super fijn Petra, heel heel erg blij mee. De teksten zijn af en dankzij jou helemaal passend bij mij en mijn onderneming!'

Toesja Klein