Waarom Bloggen? Daarom!

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

In een blog wissel je informatie uit en enthousiasmeer je mensen voor jou en je diensten. Vol vuur schrijf je over wat je doet, hoe je dat doet maar vooral ook waarom je doet wat je doet. Natuurlijk doe je dat ook wanneer je met anderen praat op netwerkbijeenkomsten, als je samenwerkt of via een telefoontje. Jouw passie delen in een blog maakt dat het toegankelijk is voor veel meer mensen. Zelfs lang nadat de informatie opgeschreven is. Een blog is bijzonder omdat het verbinding creëert onverwachte magic moments.

Aandacht is groei
Met Bloggen geef je aandacht aan je bedrijf.  Jouw lezer neemt de informatie uit jouw blog tot zich op een moment dat het voor hem of haar relevant is. Precies dat moment waarop de informatie past of nodig is in zijn of haar situatie. Wanneer het geschreven is maakt nauwelijks uit, het houdt zijn waarde ontzettend lang. Een essentiële meerwaarde en een goede reden om een blog te schrijven. Tijd stoppen in je blogs loont dan ook altijd!

Vraag en aanbod komt samen
Onlangs kreeg ik zelf terug dat vraag en aanbod bij elkaar kwamen. Op een onverwacht moment. Een magic moment noem ik dat. Een blog, die ik al enkele jaren geleden schreef kwam bij iemand terecht die er waarde in zag. Bezig met wat het zou opleveren was ik toen nog niet. Wél met een punt maken, iets vertellen, een boodschap overbrengen. Gewoon kennis en ervaring delen.

Verwondering
Ik was nog niet zo heel lang bezig met Petra tekst&taal, toen ik op een dag besloot blogs te schrijven. In eerste instantie over dat wat me bezighield of over iets dat mij deed verwonderen. Al schrijvend gaf ik ruimte aan mijn verhaal of maakte ik mijn punt. Heerlijk. Ik stimuleer mezelf en anderen nog steeds om dat te doen. Begin met schrijven over wat je bezighoudt, waar je iets over kwijt wil, een menig over hebt, waar je je aan irriteert of… nou ja vul zelf maar in. Schrijven helpt! Eenmaal in de schrijfmodus kan het zomaar zijn dat er nog meer uit je pen rolt. Schrijven zorgt voor bewustwording; je leert jezelf en je drijfveren beter kennen, plus je boodschap. Heel waardevol dus!

Rode dekseltjes

de-rode-dekseltjes

Rode Deksels

Mijn zoon at jaren geleden vooral leverpastei op zijn boterhammen. Dat was zijn lievelingsbeleg! De leverancier van deze voor-hem-overheerlijke-boterhamlekkermakers leverde rode dekseltjes bij het trio-pakket blikjes waarin deze smurrie verpakt zat. Eén dekseltje op 3 blikjes. Praktisch en handig zo’n deksel. Al gauw verzamelde ik een keukenla vol. Weggooien was geen optie.

Plastic hè.

Blikjes zonder deksel waren niet te koop en zo was het op een dag tijd voor het maken van mijn punt: ‘Stop met rode deksels leveren bij iedere set blikjes.’ Ik pakte de pen, schreef mijn blog en plaatste het – met foto! – op mijn site. Deze boodschap schreef ik in 2013! De leverancier ging het niet anders doen met die dekseltjes, maar jaren later kwam het bericht wel bij Marion terecht.

Een match!
Marion zocht op dekseltjes en mijn verhaal verscheen bovenaan in de zoekresultaten. Zo gaat dat tegenwoordig. En daar was de match! Zij zocht dekseltjes, ik kwam er in om. Dat deze waarheid inmiddels zichzelf had ingehaald deed niet ter zake. De link was gelegd. Marion plaatste een reactie onder mijn blog: ‘Ik heb enkele katten. Jouw dekseltjes passen perfect op de blikjes kattenvoer. Mag ik ze overnemen?’ Ik was blij en geschokt tegelijk. Blij dat Marion me van dat dekseltjesoverschot af wilde helpen. Geschokt omdat ik vreesde dat de dekseltjes met mijn verhuizing verloren waren. Maar ik vond er nog een paar en maakte Marion intens blij. Vraag en aanbod kwam samen, de vreugde was groter dan de maat van de deksels!

Waarom vertel ik dit?
Omdat dit precies de magie van internet is. Van schrijven, van bloggen en de wereld laten weten wat jou bezighoudt. Zit iemand vandaag niet op jouw kennis te wachten, dan kan dat morgen zomaar anders zijn. Heb jij iets wat een ander niet heeft? Dan is er kans op een match. Kijk maar naar mijn voorbeeld. Zo werkt het in ondernemersland precies zo. Dus kom op. Schrijf wat je bezighoudt, wat je boeit, waar je je aan ergert. Ooit komt het bij iemand terecht en creëer je een magic moment met jouw verhaal.

Zin om Ode aan het rode dekseltje te lezen? Type ‘rode dekseltjes’ in Google en dit blogpost verschijnt bovenaan. Zoek jij nou een boost in het schrijven, wees welkom aan de Schrijftafel die ik tweewekelijks organiseer.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen over Petra Steffens

'Petra is fijn om mee samen te werken, ze raakt de juiste snaar, kan goed luisteren en stelt vooral de juiste vragen. Dat vertaalt zich in teksten waarin mijn verhaal op de juiste manier verteld wordt.'

Annette Brueren

'Je bent in staat om goed te luisteren en door te vragen om de kern van de boodschap te begrijpen. Ik herken mijzelf goed in de teksten en de over MIJ pagina.'

Audry Fransen

'Petra helpt mij met het nóg beter leesbaar maken van mijn blogs. En dat is erg fijn, want ze geeft me tips hoe ik zinnen beter kan formuleren. Meestal neem ik de tips één op één over omdat ik inmiddels vertrouwen heb in haar creativiteit met taal.'

Pauline Houwling

'Super fijn Petra, heel heel erg blij mee. De teksten zijn af en dankzij jou helemaal passend bij mij en mijn onderneming!'

Toesja Klein